Veelgestelde vragen

Een regenton heeft een stevige, rechte ondergrond nodig. Iets met weinig draagkracht, zoals tuinaarde of een houten vlonder, is niet geschikt. Tip van Ton: Plaats een paar tegels onder de ton, zodat de ton waterpas staat en een stevige ondergrond heeft.

Een regenton moet waterpas staan, omdat er anders risico is op omvallen of bij een plantenbak in de deksel van de ton het water niet goed weg kan lopen.

Ja dit kan, let wel op uit wat voor materiaal het dak bestaat. Bij oude daken is er kans dat de dakbedekking op basis van teer is gevormd. Dit bevat PAK, een afvalstof die het water in de ton kan vervuilen.

Controleer van tevoren uit welk materiaal uw dak bestaat. Oude daken kunnen bijvoorbeeld op basis van teer gevormd zijn, dan kan er PAK in de regenton terecht komen. Ook zijn er oude daken die asbest bevatten. Bij een intact dak met vastgehecht asbest is er een kleine kans dat er vezels in het regenwater komen, omdat het asbest stevig in het materiaal verwerkt is. Bij losgebonden asbest kunt u het dak het best eerst vervangen.

Bladvanger: Een filter, ook wel een bladvanger, kan 97% tegenhouden van vuil, zoals zand en bladeren. Deze filter kunt u het best af en toe uitspoelen voor de beste werking.

Algenverwijderaar: Als het water stinkt, kan de aanwezigheid van algen een mogelijke oorzaak zijn. Algenverwijderaar is een niet giftige behandeling die regenwater vrij van algen en ander uitschot of onaangename geurtjes houdt.

Reinigen: Maak de ton eens per jaar schoon, bijvoorbeeld elk jaar bij het winterklaar maken van uw ton. Dit doet u door de ton te legen en de binnenkant te reinigen met een hete oplossing of ontsmettingsmiddel voor de tuin.

Er is vaak subsidie verkrijgbaar voor een regenton, dit verschilt per gemeente en hoogheemraadschap. Controleer bij de gemeente waar u woont of subsidie mogelijk is voor uw regenton.

Dit is afhankelijk van de grootte van het dak. Bij TonTon Regenton kunt u advies krijgen welke regenton het beste bij u past.

Onze monteurs kunnen de regenton op elke regenpijp aansluiten, ongeacht het soort materiaal. Het materiaal kan de installatietijd wel beïnvloeden.

De Prestige Bio Recup bestaat uit een samenstelling van verschillende bacteriën die de afbraak van organische onzuiverheden in de regentank versnellen. Hierdoor voorkom je slib, algenvorming en vieze geuren. Dit product is geen biocide. Het is 100% biologisch, veilig voor het milieu en uw regenwatertank.

Het kan zijn dat uw regenpijp geen bladafscheider of filter bevat. Deze filters voorkomen dat de regenpijp verstopt raakt met onder andere bladeren. Als dit niet voorkomen wordt, kan ook de weg naar de regenton met blaadjes verstopt raken. Zonder filter in de regenpijp is het belangrijk om de regenpijp eens in de zoveel tijd schoon te maken.

Het overtollige water zal door de regenpijp naar beneden lopen, richting het riool of indien anders aangesloten richting uw tuin.