Brrrr de winter komt eraan… maar bibbert uw regenton ook van de kou? Uw regenton winterklaar maken, lees er hier alles over!


In de winter is het belangrijk om uw regenton te beschermen tegen de strenge vorst. Nou kan uw nieuwe regenton wel tegen een stootje. Toch is het verstandig om uw regenton te beschermen tegen scheuren of barsten wanneer het onder nul graden is! Dit doet u door uw regenton leeg te laten lopen. Dit gaat gemakkelijk via de laagste knop onderaan de regenton.

Laat de knop eruit zolang de vorst streng blijft. Het is oké als er een klein laagje water onder deze knop over blijft. Dit is niet genoeg water om uw regenton te schaden.

Wij hebben allemaal weleens ervaren dat onze neus ijskoud wordt met koud weer. De neus is kwetsbaarder, omdat deze uitsteekt! Het kraantje is de neus van uw regenton en heeft extra bescherming nodig. U kunt het neusje inpakken met een stukje stof en een elastiekje of met aluminiumfolie, let er hierbij op dat de glanzende kant van de folie naar binnen zit. Ook kunt u het neusje helemaal losdraaien en deze veilig binnen houden, in de warmte.

Bevroren regendruppels op uw regenton? Maakt u zich geen zorgen, uw regenton kan dit aan.

Het is natuurlijk belangrijk dat uw regenton niet opnieuw volloopt met water. Gelukkig zit uw regenton aangesloten met een handige vulautomaat.

Om te voorkomen dat uw regenton water opvangt als de strenge vorst blijft, zorgt u dat de pijl op de aansluiting niet naar de regenton gericht staat.

Zo komt er geen nieuw water dat uw regenton van binnenuit kan bevriezen!

U kunt online tips vinden, zoals het vullen van lege plastic flessen met een klein laagje water en deze in de regenton leggen, zodat de druk van het bevroren water opgevangen wordt door deze flessen. Wij raden niet aan deze tips te gebruiken, omdat het belangrijk is om goed voor uw regenton te zorgen. Het water uit de regenton laten lopen, hoewel zonde van het opgeslagen water, is de veiligste manier om uw regenton te beschermen tegen de kou!

Vindt u het vervelend om het opgeslagen water weg te doen? Wij ook, maar noodweer breekt wet! Maakt u zich niet te veel zorgen, in de maanden na de vorst regent het namelijk gemiddeld 73mm. Een gemiddeld dak van 30m2 vangt hiervan al 2.190 liter water op. Per m2 vangt u dan 73 liter extra water op, dus uw regenton is er snel weer klaar voor om water te besparen.